Silahlı kuvvetlerde kullanılmak üzere kol saati şeklinde özgün bir cihaz geliştirmesi yapılmaktadır. Bu cihaz ve kontrol ünitesi arasında güvenli ve şifrelenmiş veri akışı ile askeri personele ait hayati bilgiler canlı (real time) olarak aktarılacaktır. Saat üzerinde konumlandırılacak sensörler sayesinde muhtelif bilgiler veri ambarında toparlanacak ve bir yazılım ile bu bilgiler analiz edilerek çeşitli raporlar sunulacaktır.
Mevcutta Mainframe kullanılan bankacılık altyapısının açık kaynak sistemlere taşınması ve core banking uygulamalarının altyapısının baştan yazılması
GİNE EĞİTİM SİSTEMİNİN DİJİTAL TRANSFORMASYONU
Gine Eğitim Sisteminin Dijital Transformasyonu projesi kapsamında manuel sınav sisteminden dijital test sistemine geçiş sağlanacaktır. Projenin ilerleyen fazlarında Öğrenci Takip Sistemi, Sınav Takip Sistemi, Online Eğitim Sistemi yapılacaktır. Bu sistem içerisinde bütün eğitim materyalleri interaktif dijital içeriklere dönüştürülecektir. Öğretim müfredatlarının dijitalleşmesi için gerekli entegrasyonlar yapılacaktır.
Bu dönüşüm ile birlikte okullara dijital eğitim laboratuvarları kurulacak, bunların içerisinde üç boyutlu eğitim, arttırılmış görsellikler (AR), akıllı tahta, robotik programlama setleri, notebooklar, tabletler vb. yenilikçi materyaller dahil edilerek eğitim portaline entegre edilecektir.
ÖZBEKİSTAN SAĞLIK SİSTEMİNİN DİJİTAL TRANSFORMASYONU
Özbekistan Sağlık Bakanlığı himayesinde yürütülen Dijital Dönüşüm Projesi ile Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastanelerin ortak bir altyapıda entegre olmaları sağlanacaktır. Kurulacak sistem ile Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri (HBYS) sadece hastane içi süreçleri etkileyen ve bu süreçlerden etkilenen bir yapı olmayıp diğer sistemlerle de veri alış verişi yapabilen sistemlere dönüşecektir. Bu nedenle veri tabanında yer alan tüm verilerin gerektiğinde kullanılmak üzere başka bir veri tabanına öngörülen içerik ve kapsamda aktarılması, ihtiyaç duyulacak başka verilerin Hastane Randevu Sistemi (HRS), Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS), Kaynak Yönetim Sistemi (KYS), elektronik faturalama süreçleri vb. diğer sistemlerden hastane sistemine elektronik olarak aktarılması, sisteme veri aktarabilecek kurumda aktif çalışan cihazların sistemle entegrasyonu, üretilen sağlık verilerinin Ulusal Veri Merkezine gönderilmesi, hastanelerde çalışmakta olan Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi(LBYS), Görüntü Arşiv ve İletişim Sistemleri(PACS) gibi sistemlerle entegrasyonu, hastane içi yönetim, karar destek ve iş akış süreçlerinin iyileştirilmesi, kaynak yönetimi ve tasarrufu sağlanması gibi beklentilere de cevap verecektir.